Werkwijze

In Nederland mag helaas iedereen zich instructeur of gedragstherapeut noemen. De hondenopvoeding is een vakgebied waarin de laatste jaren veel ontwikkeling heeft doorgevoerd. En niet voor niets! De ervaring is dat de "ouderwetse" methodes uiteindelijk meer kwaad dan goed doen en het welzijn van de hond hierdoor wordt beschadigd.


Wij vinden dat opleiding en bijscholing vereist zouden moeten zijn. Helaas denken sommige collega hondenscholen en/of gedragstherapeuten hier anders over. Sommigen hebben nooit opleiding gedaan, of erg lang geleden en zijn nooit meer bijgeschoold. Sommigen hebben een opleiding gedaan maar niet afgemaakt, of zijn nog bezig, sommigen zijn gezakt voor de opleiding maar geven aan dit vak toch te kunnen. Ook al komt u niet bij ons op de hondenschool, vraag altijd naar recente opleidingen en/of bijscholingen en controleer dit ook.

Onze gegevens zijn onder andere op te vragen bij Kynologisch Centrum Quiebus.


Werkwijze Hondenschool Bollenstreek:


Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag wordt omgezet in gewenst gedrag.

Gewenst gedrag wordt beloond.

De methode moet voor de meeste eigenaren makkelijk uitvoerbaar zijn.

De methode moet voor de meeste honden makkelijk uitvoerbaar zijn.

De methode mag geen agressie opwekken.

De methode mag geen angst opwekken.

De methode kent een stapsgewijze opbouw.

De methode wordt altijd aan de combinatie aangepast


Een goede relatie tussen hond en baas is erg belangrijk.

De basis hiervan is wederzijds respect en goede communicatie.

Uw hond is als geen ander in staat om u te laten zien hoe hij zich voelt. Wij leren u om te begrijpen en inzicht te krijgen in het gedrag van uw hond. ‘Hondentaal’ begrijpen is van groot belang tijdens de opvoeding van uw hond en inzicht krijgen in het gedrag van honden is een belangrijk aspect tijdens de cursussen.