informatie

 FAQ

Over Hondenschool Bollenstreek:


V: Waar geven jullie les?

A: Op het terrein van terrein van Zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve, Langevelderweg 27 2211AB Noordwijkerhout (Bavo terrein).


V: Op welke dag geven jullie les?

A: Zaterdag, tussen 9.00u en 13.00u. Een les duurt een uur (met uitzondering vn privélessen)


V: Zijn alle instructeurs opgeleid bij Hondenschool Bollenstreek?

A: Ja, alle instructeurs hebben het diploma "Gevorderd Kynologisch Instructeur" behaald via het CDB/Aeres in Barneveld en worden minimaal 1 keer per jaar bijgeschoold. De instructeurs worden af en toe bijgestaan door een stagiair(e). Een stagiair(e) heeft de diploma "Kynologisch Instructeur" behaald en zal na de stageperiode examen doen om gevorderd kynologisch instructeur te worden.


V: Ik heb een hond die door de overheid is bestempeld als "hoog risico hond". Kan ik bij jullie ook terecht voor een cursus?

A: Natuurlijk kunt u terecht bij ons. Wij discrimineren niet op ras. Elke hond is welkom. Mocht u meer willen weten over dit onderwerp kijk dan eens op deze pagina


Over de les:


V: Geven jullie binnen of buiten les?

A: Allebei, dat is afhankelijk van het weer. Indien er meerdere groepen gelijk lopen, krijgen puppen altijd voorrang om binnen te zitten.


V: Ik kan een les niet aanwezig zijn. Waar kan ik mij afmelden?

A: Neem even een kijkje op de contact pagina. Hier staat hoe u in contact komt met uw instructeur.


Over de puppiecursus:


V: Ik krijg een pup, wanneer kan ik starten?

A: Puppies kunnen bij ons altijd direct starten. Meer info over de puppiecursus vindt u hier.


V: Ik krijg over een paar maanden een pup, kan ik mij nu alvast opgeven?

A: U kunt altijd alvast het inschrijfformulier invullen, maar neem 2 weken voordat de pup komt nog even contact op wanneer de pup precies komt, wij kunnen u dan inplannen voor de cursus


Over honden algemeen:


V: Moet ik bij mijn hond een tuig, een halsband of iets anders om doen?

A: Wij adviseren aan vrijwel iedereen een tuig. Dit zit het meest comfortabel voor de hond. Een brede halsband is ook acceptabel, maar zit toch minder prettig voor de hond. Een corrigerende halsband/tuig of een halsband/tuig wat het comfort aantast van de hond, is niet toegestaan bij ons op de hondenschool. Mocht u twijfelen, bedenk dan bij uzelf: 'wat zou ik om willen als ik een hond was'? U kunt altijd contact met ons opnemen als u twijfelt wat het beste is voor uw hond.Over gedrag(sproblemen) van de hond:


V: Ik twijfel of ik het probleem van mijn hond vanzelf over gaat, of dat ik het via een cursus kan oplossen of dat de gedragstherapeut langs moet komen.

A: Dat verschilt per geval. Neem even contact op met ons, dan zoeken wij met u naar de beste oplossing.


V: Geven jullie ook een speciale vuurwerkles om mijn hond en andere honden voor te bereiden op oud en nieuw?

A: Nee, in tegendeel. Dit soort "vuurwerktrainingen" werken vaak juist averechts. Als u uw hond goed wil voorbereiden op oud en nieuw, of u bent op zoek naar informatie hierover, dan kunt u dat hier vinden.