informatie

 FAQ

Over Hondenschool Bollenstreek:V: Op welke dag geven jullie les?

A: Zaterdag, tussen 9.00u en 13.00u. Een les duurt een uur (met uitzondering vn privélessen)


V: Zijn alle instructeurs opgeleid bij Hondenschool Bollenstreek?

A: Ja, alle instructeurs hebben het diploma "Gevorderd Kynologisch Instructeur" behaald via Quiebus Gedragscentrum en worden minimaal 1 keer per jaar bijgeschoold. De instructeurs worden af en toe bijgestaan door een stagiair(e). Een stagiair(e) heeft de diploma "Kynologisch Instructeur" behaald en zal na de stageperiode examen doen om gevorderd kynologisch instructeur te worden.Over de les:


V: Ik kan een les niet aanwezig zijn. Waar kan ik mij afmelden?

A: Neem even een kijkje op de contact pagina. Hier staat hoe u in contact komt met uw instructeur.


Over de puppiecursus:


V: Ik krijg een pup, wanneer kan ik starten?

A: Puppies kunnen bij ons altijd direct starten. Meer info over de puppiecursus vindt u hier.


V: Ik krijg over een paar maanden een pup, kan ik mij nu alvast opgeven?

A: U kunt altijd alvast het inschrijfformulier invullen, maar neem 2 weken voordat de pup komt nog even contact op wanneer de pup precies komt, wij kunnen u dan inplannen voor de cursus


Over honden algemeen:


V: Moet ik bij mijn hond een tuig, een halsband of iets anders om doen?

A: Wij adviseren aan vrijwel iedereen een tuig. Dit zit het meest comfortabel voor de hond. Een brede halsband is ook acceptabel, maar zit toch minder prettig voor de hond. Een corrigerende halsband/tuig of een halsband/tuig wat het comfort aantast van de hond, is niet toegestaan bij ons op de hondenschool. Mocht u twijfelen, bedenk dan bij uzelf: 'wat zou ik om willen als ik een hond was'? U kunt altijd contact met ons opnemen als u twijfelt wat het beste is voor uw hond.


V: Wanneer mijn hond een ongeluk veroorzaakt, wie is er dan fout.

A: De eigenaar is ten alle tijden verantwoordelijk voor het handelen van de hond (dit geldt op de hondenschool en tijdens de gedragstherapie. Maar ook tijdens een wandeling buiten of gewoon in huis). Het is dan ook aan te raden om een WA verzekering te hebben. Want die dekt de meeste schade die de hond veroorzaakt.Over gedrag(sproblemen) van de hond:


V: Ik twijfel of ik het probleem van mijn hond vanzelf over gaat, of dat ik het via een cursus kan oplossen of dat de gedragstherapeut langs moet komen.

A: Dat verschilt per geval. Neem even contact op met ons, dan zoeken wij met u naar de beste oplossing.


V: Geven jullie ook een speciale vuurwerkles om mijn hond en andere honden voor te bereiden op oud en nieuw?

A: Nee, in tegendeel. Dit soort "vuurwerktrainingen" werken vaak juist averechts. Als u uw hond goed wil voorbereiden op oud en nieuw, of u bent op zoek naar informatie hierover, dan kunt u dat hier vinden.